105 Amper Lexron Nanokarbon Jel AKÜ

3,700.00 TL
  • 105 Amper Lexron Nanokarbon Jel AKÜ

Açıklama

Lexron 105 Amper Nano-Karbon Teknoloji Jel Akü : Lexron markası uzun yıllardır solar sistemler konusunda Türkiye’nin önemli bir malzeme tedarikçisi konumunda hizmet vermektedir. Başta yerli üretim güneş paneli üretimi, jel akü, şarj kontrol cihazı ve akıllı inverterler konusunda uzun yıllardır hizmetini sürdüren marka, son zamanlarda jel akü teknolojisinde yaşanan gelişmeleri de yakından takip etmektedir. Yeni nesil nano-karbon teknolojisi ile üretilmiş, uzun ömürlü ve derin deşarj özellikli jel aküleri sayesinde üstün performans ve üstün hizmet kalitesini sürdürmektedir.

Jel Akü Nedir ?

Jel (GEL) akü güneş enerjisi ve rüzgar türbini sistemlerinde yaygın olarak kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir. Jel akülerin diğer akülerden farklı özelliği saf su ilavesi gerektirmemesidir. Böylece jel aküler bakım gerektirmezler. Jel akülerin en büyük avantajı ‘’ derin deşarj ‘’ olma özelliğidir. Böylece sulu yada kuru akülere göre deşarj performansı çok daha yüksektir. Ayrıca jel aküler marş akülerinden farklı olarak uzun süreli deşarj koşullarında daha uzun ömürlü ve daha verimli akülerdir. Bu yüzden güneş paneli ve rüzgar türbini sistemlerinde yaygın olarak jel akü kullanılması tavsiye edilmektedir.

Derin Deşarj Nedir ?

Jel aküler, sulu akülere göre daha fazla deşarja dayanıklıdır. Sulu akülerde deşarj oranı ortalama 25’tir. Jel akülerde ise deşarj oranı 80 civarındadır. Jel aküler son noktasına kadar deşarj olduğunda içerisinde bulunan kimyasal yapısı zarar görmeden yeniden şarj olmaktadır fakat aynı işlemi sulu veya kuru akülerde yaptığınızda içerisinde bulunan kimyasal madde zarar görecektir. Her işlemde hasar alan kimyasal madde sebebi ile sulu ve kuru akülerin ömrü, jel aküler ile kıyaslandığında çok daha kısa olacaktır ve beklenen performans elde edilemeyecektir. Jel aküler zorlu şarj ve deşarj koşullarına en dayanıklı akülerdir. Fakat jel akülerin en zayıf olduğu nokta ani yük çekimleri ve yüksek şarj akımlarıdır. Jel aküden anlık olarak fazla amper çekimi akünün kimyasal yapısına ve içerisinde bulunan seperatöre zarar verecek ve arızalanmasına sebep olacaktır.

Ürün Garantisi Ve Özellikleri 

2 Yıl ürün garantisi.

* Bakıma gerek yoktur.

* Bakım maliyetini ortadan kaldırır.

* Yapısı gereği titreşime dayanıklıdır

* Güneş enerjisi ve rüzgar türbini sistemlerinde kullanılır

* Yerli üretimdir ve garanti koşulları müşteri odaklıdır

Yaygın Kullanım Alanları

Güneş Enerjisi Sistemi

* Rüzgar Türbini Sistemi

* Kesintisiz Güç Kaynakları

* Elektrikli Bisikletlerde

* Tekne ve yatlarda enerji ihtiyacı için

Paylaş
Favoriye Ekle
Rapor Et!
Anasayfa Kategori ilan ver Bildirimler Tüm İlanlar
Top